Càntir 2020 André Ricard

Nou

El càntir 2020 de la 70 Festa del Càntir d'Argentona és un càntir del prestigiós dissenyador André Ricard, un dels referents del disseny de casa nostra.

Fet artesanalment de ceràmica esmaltada. Cada càntir es lliura amb la seva caixa individual personalitzada.
Mides:
30 x 19 x 8 cm.

Més detalls

42,40 € IVA inclòs

Més informació

"Dissenyar significa dotar els objectes de la nostra vida quotidiana de les formes més sensates i simples perquè compleixin òptimament la funció a la qual se'ls destina. Amb aquest disseny he volgut anar a la síntesi del càntir, integrant al màxim tots els elements funcionals, com els dos brocs i la nansa, tot recuperant elements tradicionals com el fang porós que permet al càntir refrescar l’aigua per transpiració i el vernís verd de dalt, rematat amb una sòbria nansa. El doble bisell de la part superior del càntir recorda l’escot d’un vestit que, amb les seves formes esveltes i les corbes orgàniques, li dona al disseny un caire més femení" André Ricard.
Edita: Museu del Càntir i Amics del Museu del Càntir. Disseny: André Ricard. Producció: Gómez y Gómez Artesanos.André Ricard Sala (Barcelona, 1929). Pioner del disseny industrial del nostre país, ha contribuït al desenvolupament social i empresarial d'aquesta disciplina al país. Els seus projectes han perseguit la millora funcional dels objectes d'ús quotidià: estris, aparells o envasos, entenent el disseny com una ètica de la utilitat. Entre els seus dissenys més destacats s’hi compten la torxa dels JJ. OO. Barcelona 92 i el peveter de la flama olímpica del Musée Olympique de Lausanne (Suïssa). Ha estat president i directiu de nombroses institucions vinculades al disseny i distingit amb nombrosos premis, entre els que cal destacar: Premi Nacional de Disseny, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, Ordre Olympique del Comitè Olímpic Internacional i Chevalier des Arts et des Lettres per França, entre d’altres.

Valoracions (0)

altres productes de la mateixa categoria: