Higròmetre Frare del temps

Nou

Higròmetre Frare del temps per saber quin temps farà demà. El popular i més famós higròmetre de tots els temps, ara en una edició especial minimalista, és un original i molt pràctic regal.

Un dels previsors del temps més reconeguts per la seva fiabilitat.
Disponible en 4 colors i 2 idiomes.
Versió clàssic també disponible.

Més detalls

29,95 € IVA inclòs

Més informació

L’higròmetre o higrògraf, Frare del Temps, és un mesurador d’humitat ambiental, un instrument que s’utilitza per mesurar el grau d’humitat de l’aire. 

En meteorologia és un instrument usat per saber el percentatge de la humitat relativa de l’aire que hi ha a la nostra zona. Els resultats de mesurament d’humitat s’expressen entre sec i pluja. Cadascuna de les marques indica la quantitat de vapor d’aigua present en l’aire del lloc seleccionat. La humitat de l’aire és un factor que es relaciona amb la comoditat tèrmica de les persones que ens movem en un determinat espai. Aquesta dada ens ajuda a saber la capacitat de l’aire per evaporar la humitat de la pell, a causa de la sudoració. La veritat és que també és important, tant la humitat de l’aire com la de la terra, per al creixement de les plantes.Com interpretar les dades de l’aparell per mesurar la humitat del Frare del Temps?

La interpretació més tradicional ens diu que indica un probabilitat molt alta de pluges o tempestes. Aquestes són les dades que utilitza per a fer predicció: la calor produeix vapor d’aigua, el vapor d’aigua té una densitat menor que l’aire, després l’aire humit és menys dens que l’aire sec. A més, els cossos sòlids, líquids o gasosos, a l’escalfar-se, es dilaten, després tenen menor densitat. Per aquestes raons l’aire calent que conté vapor d’aigua de l’evaporació de la terra, l’aigua, les plantes i éssers vius s’eleva a l’atmosfera. El vapor d’aigua que puja es veu afectat per la temperatura de l’atmosfera que disminueix una mitjana de 0,6°C cada 100 m. Quan el vapor d’aigua arriba a les zones més fredes, el vapor d’aigua es condensa i forma els núvols que poden ser de gotes d’aigua o cristalls de gel, en el cas de la neu o la calamarsa. Quan les gotes d’aigua s’uneixen a la zona més alta de l’atmosfera per contacte al refredar-se, pesen tant que cauen, provocant les precipitacions en forma de pluja, neu o calamarsa.

Acompanya al moviment del braç la caputxa, que cobrirà el cap en funció de la predicció. S'ha de col·locar en un lloc sec i ventilat perquè lliure de la influència d'aires viciats pugui funcionar en perfecta harmonia amb les variacions atmosfèriques de l'exterior. Disposa de forat per poder-lo penjar a la paret. El terme mitjà d'anticipació amb què assenyala aquestes variacions és de 24 hores.
Inclou instruccions d'ús i ajustament.
Mides: 33,5 x 24,2 x 2,9 cm.
Material: cartolina i mecanisme de metall.
Ubicació: en un lloc a l'aire lliure i a cobert de la pluja perquè no es mulli.

Valoracions (2)

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 2 customer reviews
Compra verificada

Customer didn't write any details

Compra verificada

Original

Original i molt diferent

altres productes de la mateixa categoria: