Taula Jujol 1920

Nou

La taula Jujol 1920 és una reedició de la icònica taula Jujol, obra de l'arquitecte i pintor modernista Josep Maria Jujol (1879-1949). Jujol 1920 és un fantàstic disseny de tauleta auxiliar fabricada en roure envernissat a l'aigua amb doble oval de suport.

Mesures: 64 x 90 x 68 cm.
Altres productes de Mobles 114.

Més detalls

2 110,24 € IVA inclòs

Més informació

La taula Jujol va ser dissenyada entre els anys 1920 i 1927 per l’arquitecte Josep Maria Jujol. És una reedició de la taula exposada al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya). Prové del domicili on va viure Jujol a la Rambla de Catalunya de Barcelona i, per la manera que està construïda, podríem dir que es tracta d’un prototip, un exemplar únic que reeditem i que forma part del catàleg de Clàssics de Mobles 114.
 
Jujol 1920 és una taula auxiliar que convida a admirar-la com una obra d’art. Una taula pràctica i versàtil que acompanya la decoració d’espais d’interior aportant noblesa, sobrietat i elegància.Construïda amb fusta de roure, els dos sobres ovalats disposats a dos nivells li atorguen un caràcter i personalitat únics. Lluny de l’estil modernista, Jujol traspassa estils i dissenya una taula que en ple segle XXI té una vigència indiscutible.

TAULA JUJOL 1920

13063.jpg

"És una taula que sembla casual però està feta amb més sensibilitat escultòrica que funcional. La simplicitat és aparent, perquè té una gran complexitat quan l'has de produir", afirmen J.M. Massana i J.M. Tremoleda, dissenyadors i dos dels fundadors de Mobles 114. Curiosament, la reproducció de la tauleta també ha acabat en un altre museu, ja que en van donar un exemplar al Museu del Disseny. "És un moble ultramodern, del tarannà actual, i l'any que ve farà 100 anys", afirma el fill de Josep Maria Jujol, Josep Maria Jujol Jr. "El pare es va avançar a la seva època, per això no va triomfar", subratlla.

Valoracions (0)

altres productes de la mateixa categoria: