Penjoll rajola de cartabó

F.cat2301

Nou

Penjoll rajola de cartabó, també coneguda com rajola catalana, de vela o de mocadoret. Pintada i esmaltada artesanalment i montada amb base de plata de llei. Cordó de cuir.

Mides: 2 x 2 cm.
Altres peces de Nurh.

Més detalls

84,00 € IVA inclòs

Més informació

Joia de ceràmica montada sobre suport de plata de llei, un tribut a l'emblemàtica rajola de cartabó, també coneguda com rajola catalana, de vela o de mocadoret, permet la construcció de sanefes i mosaics diversos combinant-la en diferents posicions. La podem trobar arreu de Catalunya, Mallorca i València, sota els balcons, en façanes, teulades, escales, bancs, paviments o parets. A vegades omplint l’espai ella sola, a vegades emmarcant figures o altres enrajolats.Ja és documentada al principi del segle XVII. Contrasta la seva senzillesa de disseny amb la versatilitat de dissenys que s’aconsegueixen combinant-les. Aquest un dels motius de la seva popularitat i importància patrimonial.


Núria Hortoneda, ja de petita tenia clar què i qui volia ser. El dibuix i l'art sempre han format part de la seva vida. Ha cursat estudis i postgraus per formar-se com a joiera profesional amb cursos i tècniques especialitzades en el món de la creació i fabricació de joies des de la ciutat de Tarragona.
Sefa Torné Pelegrí, artesana de ceràmica, elabora rajoles pintades i cuites al forn, personalitzades, per cases i masos. "Cada peça te una història darrera, cuidem-la i respectem-la!".

Valoracions (0)

altres productes de la mateixa categoria: