La Guia de Vins de Catalunya 2023

Nou

La Guia de Vins de Catalunya 2023 presenta de nou enguany els tastos a cegues de 1.174 vins de tots els racons de Catalunya, que 206 cellers aporten per a l’anàlisi i valoració de l’equip de tast; que els tasta i els puntua amb una breu descripció i afegint una exhaustiva fitxa tècnica que ajudarà el lector a triar la millor opció per a aprofundir en el coneixement dels vins catalans.

Més detalls

24,90 € IVA inclòs

Més informació

És la quinzena edició des de 2008 d’un producte que, des de l’anàlisi històrica de l’entorn de la vinya i del seu desenvolupament des de la seva aparició a Catalunya, ha contribuït a generar un debat al voltant dels canvis que des de 1965 fins a 2008 han dibuixat una vinya catalana nova i força desnaturalitzada. En valorar l’ús del concepte “denominació d’origen” que altres llocs fan servir, els autors han tret cada any l’entrellat de les deficiències d’un discurs comercial que no té cap profunditat i que durant molts anys s’ha encarregat de justificar qualsevol canvi a la vinya, sempre en perjudici de la història vitícola catalana.

Autors:
Silvia Naranjo, és una experta coneixedora del vi català, i també una gran comunicadora de tendències i novetats. La seva trajectòria al davant de l’Especial Vinos La Vanguardia i després com a coautora de la Guia de vins de Catalunya des de la primera edició, ha perseguit sempre la reconnexió dels vins catalans amb el territori que sempre els ha generat, per mitjà de les varietats històriques de l’espai català.

Jordi Alcover
, és la part més introspectiva de La Guia de Vins de Catalunya. Des de la segona edició es va centrar en la investigació de l’arrel històrica i tècnica dels defectes comuns a molts vins de varietats franceses que ambdós van trobar en les primeres edicions, sempre per mitjà de la detecció de problemes estructurals i econòmics que impedien - i impedeixen encara – l’obtenció d’un raïm de qualitat en aquesta mena de ceps de raïm negre; adaptació deficient al clima i sobreexplotació de les plantes per raó del clima permanent de preus baixos per kilo de raïm.

Sergi Sevé
, s’ha incorporat a l’equip des de la part del darrere, atès que sempre hi havia estat al voltant dels tastos i de la logística de La Guia. Copropietari d’una botiga i distribuïdora de vins al Garraf, aporta a l’equip de tast de La Guia una visió comercial de cada vi, sempre sense sortir dels paràmetres més objectius que fixa La Guia com a criteris de puntuació dels vins presentats al tast a cegues.
Tretze anys i vint mil vins després, aquests són els tres professionals més experts en vi català del sector, els únics amb prou capacitat de convocatòria per reunir aquesta quantitat de vins cada any, i amb prou perspectiva per resumir-vos tota aquesta trajectòria en un seguit de puntuacions i opinions que el sector espera i té molt en compte.

Núm. de pàgines: 560 Pàg.
Mides: 12,5 x 20cm
I.S.B.N.: 978-84-949293-42
Idioma:
Català.

Valoracions (0)

altres productes de la mateixa categoria: